Ledvilágítás előnyei

A ledvilágítás töretlen népszerűségnek örvend hiszen számos előnye van a hagyományos régi izzókkal szemben. Ez  egy olyan világítástechnika melyre egyre népszerűbbé kezd válni, alkalmazási felületei folyamatosan növekednek.

 

Mindenféleképp érdemes ledvilágítást használni hiszen sokkal energiatakarékosabb megoldás, mint a régi izzók.  A hagyományos izzókkal szemben a led izzók sokkal kedvezőbb fényhasznosítással működnek.  Ugyan drágább a megvásárlása de a befektetés hamar megtérül hiszen a led izzók rendkívüli élettartalommal rendelkeznek. Átlagosan az élettartam elérheti az 50.000 órát is ez körülbelül 1000 normál izzó élettartamának felel meg.

A ledvilágítás előnyei között környezetvédelmi szempontok is szerepelnek alapján, nem elhanyagolható, hogy a normál fényforrások sok káros anyagot tartalmaznak, a led viszont nem és ráadásul teljes mértékben újrahasznosítható is. Plusz mivel sokáig nem kell cserélnünk az égőket, sokkal kevesebb hulladékot termelünk használatával.

 

Biztonságtechnikai szempontból is egy sokkal kedvezőbb döntés ha led fényszórókat használunk. Rázkódásra érzéketlen, mechanikai behatásokra egyáltalán nem reagál. Nincs UV és IR kisugárzásuk.

Könnyen irányítható fénnyel rendelkeznek. Széles sugárzási szögben megvásárolhatók, melynek előnye szintén az energia és költségmegtakarítás, hiszen mellőzi a felesleges fényszórást, így megszűnik az elpocsékolt energia.

Egészen kis méretben is vásárolható, így szinte bármilyen helyre belehet építeni, a hagyományos izzók ezzel szemben sokkal rosszabb tulajdonságokkal rendelkeznek beépíthetőség szempontjából.

Ajánló
Kommentek
  1. Én