Szervezetfejlesztés és vállalati tréningek

Érdemes alaposan körbe járni a kérdést, mielőtt valaki a munkatársakat kezdi el hibáztatni a céges teljesítmény hanyatlásáért. A vállalati kultúra ugyanis a vezetők és a beosztottak közös felelőssége. Kialakítása igazi csapatmunka.

Sokat lehet beszélni a toborzási folyamatok során arról, hogy milyen eszközökkel találhatóak meg a legjobb új munkatársak. Mi történik akkor, ha a kollégák nem tudnak közösen dolgozni a célok érdekében? Hiába alkalmaz egy igazgató magas fizetéssel jól képzett embereket, ha azok nem illenek a csapatba.

A gazdasági szervezetek teljesítményt nagymértékben determinálja a kollégák összhangja. Régóta köztudott, hogy csak elhivatott emberek képesek nagyszerű dolgokat alkotni, azonban a csapatként működő közösségek hatékonyságára csak az elmúlt néhány évtizedben derült fény.

A vállalati kultúrának hatalmas szerepe van. Meghatározza, hogy miként fog sikereket elérni egy üzlet. A szervezetfejlesztés feladata, hogy munkatársak és közösségek együttműködését az egyes személyek motiválásán keresztül teremtse meg. A tanácsadó cégek ebben nagyon sokat tudnak segíteni.

Sokan azt hiszik ugyanis, hogy a vállalati kultúra parancsolgatással is kialakítható. A kötelezettség viszont nem képes pótolni a belső indíttatást.

Számtalan tanácsadó és tréning cég foglalkozik a motiváció megteremtésével. Fontos azonban olyan vállalkozásra bízni a munkatársak fejlesztését, akik nem csak sablon megoldásokkal dolgoznak, hanem értik is a cég kihívásait.

Jobb úgy dolgozni egy cégnél, hogy az ember osztja annak értékeit és céljait. A legnagyobb vállalatok épp ezért fektetnek hangsúlyt a kollégák taníttatására és művelésére. A belső motiváció kialakítása ugyanis csak így érhető el. Ha valaki a havi fix miatt jár be dolgozni, soha nem lesz képes olyan teljesítményt nyújtani, mintha élvezné azt a mit csinál és sikerélményekkel gazdagodva térne haza nap mint nap.

Ajánló
Kommentek
  1. Én